HU EN

Egyedülálló szigetelőanyagot fejlesztett ki a Bodrogi Bau Kft.

Egyedülálló szigetelőanyagot fejlesztett ki a Bodrogi Bau Kft.
A magyar vállalkozás 2019-ben egymilliárd forintból, 500 millió forintos hazai és uniós támogatással az ország legmodernebb polisztirol hőszigetelő gyárát alakította ki Szegeden.

Az elmúlt időszakban az üzem tovább fejlesztette termelését. A Bodrogi Bau Kft szakemberei megalkották a magyar piacon kapható legjobb grafitos expandált polisztirol (EPS) szigetelő anyagot, amely hővezetési tényezője 0,030. Minél kedvezőbb tulajdonságú egy szigetelőanyag, annál alacsonyabb a hőszigetelő képességet jellemző érték.

A szigetelőanyag az új és a régi épületeknél alkalmazható, amelynek köszönhetően a szigetelő hatás 20 százalékkal növelhető. Az anyag hőszigetelő képessége annak köszönhető, hogy az EPS termékeket zártcellás szerkezetű polisztirol gömbök alkotják, melyekben levegő található. Az EPS hőszigetelő képessége nem csökken még az idő múlásával is, mivel a levegő nem tud eltávozni a cellákból mert zárt térben helyezkedik el.

Egy átlagos családi háznál 1,5-2,5 millió forintból alkalmazható hőszigetelési megoldással jelentős fűtési energia megtakarítás érhető el. Így az az ingatlan értéke akár 15 százalékkal is megnőhet.

A magyar cég - Bodrogi Bau Kft. öt telephellyel rendelkezik. Ezen kívül, van fióktelepe Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, Budapesten. A cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel és építőipari gyártással foglalkozik. Tulajdonosként EPS hőszigetelő anyag gyárat, alumínium nyílászárókat, acél szerkezeteket és asztalosipari termékeket gyártó üzemet működtet. Ezen kívül, a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

A Bodrogi Bau Kft. 237 alkalmazottat foglalkoztat. A cégadatok szerint értékesítésből származó nettó árbevételét 2019-ben 9,19 milliárd forint, az adózott eredménye 846 millió forint volt. Tavaly a járvány ellenére mintegy 27 százalékkal, 11,67 milliárd forintra nőtt nettó árbevétele.

 

Forrás:https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210206/egyedulallo-szigeteloanyagot-fejlesztett-ki-egy-magyar-ceg-468604

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO