HU EN

Elnökünk a 24plusz műsorban szerepelt

Elnökünk a 24plusz műsorban szerepelt
Az "Erdélyi Magyar Televízió" 2022. szeptember 12-i adásának vendége Dr. Bulkai Dénes volt, az ArchEnerg klaszter elnöke, ugyanakkor a Levegő Munkacsoport elnökhelyettese.

A 24plusz szeptember 12-i adásának fő témája az energiatakarékosság volt. Dr. Bulkai Dénes, az ArchEnerg klaszter elnöke elmondta, hogy a jelenlegi energiaválságban mit tehetünk az takarékosabb életmód érdekében. Kifejtette, hogy apró dolgokkal is nagyban csökkenthetjük a fogyasztásunkat. Külön kiemelte, hogy nagyobb energihatékony befektetések esetén mindenképp kérjük ki a szakemberek véleményét, különben belebukhatunk. 

Az elnök arról is beszélt, hogy Magyarországon, illetve Romániában is hasonló az energiafelhasználás mértéke: nagyjából egy harmada a lakossági fogyasztás, egy negyed részét a közlekedés teszi ki, illetve a többi energiát az ipar és egyéb létesítmények használják fel. Mindkét országban a lakossági felhasználás a legnagyobb mértékű, azonban kiemelte, hogy szükség esetén először ipari létesítményeket kapcsolnának le a hálozatról, ez után következne a lakosság lekapcsolása. 

A lakossági felhasználás legnagyobb részét, pontosan kétharmadát a fűtés teszi ki, tehát erre kell leginkább odafigyelnünk a jelenlegi helyzetben. Most nagyon fontossá vált a központi fűtés, azaz a radiátorok szabályozása, a nyílászárók minél jobb szigeteltsége - már ezáltal is 1-2%-kal csökkenteni tudjuk a fogyasztást. Emellett a tetők szigetelése is nagyban segítheti a fűtési igény mérséklését, akár 10%-kal is lecsökkentheti azt. 

Az teljes interjú itt visszanézhető.

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO