HU EN

Hőszivattyús rendszer az ENERGOTEST Kft.-nél !

Hőszivattyús rendszer az ENERGOTEST Kft.-nél !
A cikkben klasztertagunk egyik legújabb termékét a hőszivattyús rendszert fogjuk bemutatni.

A vállalkozás egyik legfrissebb működő rendszere, a 2013-ban kiépített 110 kW-os, geotermikus hőszivattyús energetikai hőközpont. A vezérlőrendszer tervezése és kifejlesztése ENERGOTEST fejlesztés!

Zöld-energia felhasználásával jelen­tős költségmeg­takarítás  érhető el, ugyanis 1 kW bevezetett elektromos ener­giából 5,5 - 6 kW hőenergia nyerhető! Biztosan kiváltható a drágább szén-, olaj-,  vagy gázfűtés. Lényegesen csökkenthető a klímatizálás energia költsége, mert a hagyományos klíma rend­szerek­nél jobb a hatásfoka. Illetve nem bocsát ki füstöt, károsanyagot.

Jelenleg a hőszivattyú a leghatékonyabb fűtési módszer,  használatával elkerülhetőek az égés-, és füstgáz szennyezések is. Alacsony karbantartási költségek mellett magas az üzembiztonsága, további előnye, hogy az ingatlan felértékelődik a saját energiaforrása által.

A fűtés mellett akár 55 °C-os használati meleg víz előállítására is alkalmas.

Hogyan működik, a húszivattyús rendszer?

A talaj energiájának kinyerésére több lehetőség is van:

  • vízszintes talajszonda zárt keringéssel,
  • vízszintes csőfektetés közvetlen párologtatással,
  • mélyfúrás zárt keringéssel,
  • a talajvíz használata nyílt rendszerben,

Ez utóbbi lehetőség esetében a talajból kinyert vizet egy szivattyú szállítja a hőszivattyúba, ahol hasznosul a geotermikus energia. Az üzemállapottól függően ( hűtés vagy fűtés) a felmelegített, vagy lehűtött víz a nyelőkúton át visszajut a talajba.

 

 Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO