HU EN

Induló energetikai szakmérnöki képzés

Induló energetikai szakmérnöki képzés
A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara új, három féléves oktatási programcsomagot hirdetett a műszaki, agrár vagy természettudományi területen alap- vagy mesterképzésben diplomát szerzett szakembereknek.

A márciusban induló térségi energetikai szakmérnök, illetve szakmenedzser képzés az ArchEnerg Klaszter együttműködésével valósul majd meg, amely immár hét éve Európa vezető gazdasági céghálózatai között szerepel a kiválósági ranglistákon, arany fokozattal bír. Az újonnan induló, az energiamegtakarítási lehetőségeket fókuszba állító képzést csütörtökön jelentette be Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, annak részleteit Szügyi György, a képzés szakmai vezetője, az ArchEnerg Klaszter vezetőségi tagja ismertette. 

Szügyi György elmondta, a klaszter legfőbb területei mind megjelennek majd a képzés során, mint az energiahatékonyság, a környezetvédelem, a szervezeti, üzleti és műszaki innováció, a projektmenedzsment, valamint a legmodernebb energiahatékonysági és -tárolási megoldások. A szakképesítés megszerzésével a hallgatók képessé válnak térségi, régiós intézmények, önkormányzatok, vállalkozások, üzemek, helyi intézmények, közigazgatási egységek, térségek és régiók energetikai helyzetének elemzésére, valós helyzetének leírására és kiegyensúlyozott fejlesztési lehetőségeinek megtervezésére.

Továbbá komplex, műszaki-gazdasági-társadalmi-környezetvédelmi szempontból a vonatkozó energetikai menedzsment és fejlesztés stratégiájának összeállítására, részterületeire vonatkozó cselekvési tervek, projektek kialakítására és vezetésére.

 

Forrás: www.delmagyar.hu

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO