HU EN

KÖZÉP-ÁZSIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

KÖZÉP-ÁZSIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2021.12.09-én Dr. Lakatos - Nemes Sarolta bemutatót tartott az ArchEnerg Klaszter Közép ázsiai üzleti tapasztalatairól.

Dr. Lakatos - Nemes Sarolta, az ArchEnerg Klaszter indiai piactérért felelős alelnöke bemutatót tartott az "Üzleti lehetőségek Közép - Ázsiábancímmel, melyben a klaszter tapasztalatait mutatta be kazahsztáni, kirgizisztáni, üzbeigisztáni és azerbajdzsáni együttműködések által. 

ARCHENERG Klaszter együttműködése Kazahsztánban:

  • Mintegy 3 éve van megállapodásunk egy kazak zöldenergiára fókuszáló központtal (állami szervezet), az elmúlt évek során a partnernél tapasztalt vezetőváltás minden esetben a párbeszéd újrakezdését jelentette.
  • Komoly érdeklődés mutatkozott passzív házak építése és a technológia oktatása iránt, azonban konkrét projekt még nem indult el.

ARCHENERG kapcsolatok Kirgizisztánban:

  • A Klaszter mintegy két éve ápol szorosabb kirgiz szakmai kapcsolatokat, elsősorban minisztériumokkal, illetve az általuk ajánlott vállalkozói körrel és formálódik egy megújuló energiára alapuló projekt (szél- és naperőmű), mely vonatkozásában MoU –t írtunk alá.

Az ARCHENERG üzbegisztáni kapcsolatai:

  • Februárban írtunk alá MoU - t az Innovációs Minisztériummal, majd márciusban ez évi Munkatervet illesztetünk hozzá, aminek a megvalósulását a pandémia nagy mértékben akadályozta, a közeljövőben várható, hogy üzbég delegáció érkezik ez ügyben hozzánk és folytatjuk a párbeszédet, konkrét tartalommal töltjük meg a megállapodást. Alapvetően megújuló illetve vízenergia fejlesztésére vonatkozó projektek közös megvalósítása várható, de formálódik felsőoktatási együttműködés, és mezőgazdasági know-how-ok tanulmányozása és átvétele az üzbég partner részéről.
  • Az Innovációs Minisztérium mellett kapcsolatban állunk a Vízügyi Minisztériummal, számos PPP – konstrukcióban megvalósuló projekthez várnak magyar közreműködőket.
Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO