HU EN

Temesvár lett Európa Kulturális Fővárosa

Temesvár lett Európa Kulturális Fővárosa
Temesvár a hétvégén hivatalosan is Európa kulturális fővárosává vált, és bizakodva tekint a következő egy év kínálatára, amely több mint ezer rendezvényt foglal magában, és több mint egymillió látogatóra számítanak – jelentette ki vasárnap a város polgármestere.

A Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 nyitó hétvégéjén több mint 130 rendezvényt tartottak a bánsági nagyvárosban. Ezek szervezésében és lebonyolításában több mint 800 személy vett részt, közülük 500-an hazai, szerbiai és japán önkéntesek.

„Temesvár minden közösségével büszkélkedünk: magyar, német, zsidó, szerb, bolgár, roma, és számos mással, akik évszázadok óta és állandó konstruktív párbeszédben élünk itt” – mondta magyarul Dominic Fritz Temesvár német származású polgármestere, majd visszaváltott románra, később pedig németül is elmondta mennyire büszke, hogy Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet egy közösségként ünnepelhetik meg.

A projekt két évvel ezelőtt még kivitelezhetetlennek tűnt sokak számára, de a helyi közösség végig erőteljesen hitt benne. A polgármester így fogalmazott:

„Ez alatt a három nap alatt megmutattuk, hogy azok a dolgok, amelyek összekötnek bennünket, sokkal értékesebbek azoknál, amelyek elválasztanak. A város meghatározó értékei – az innováció, a multikulturalizmus és a sokszínűség – Európa-szerte láthatókká váltak

Forrás: www.transtelex.roDominic Fritz, Facebook

Temesvár lett Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban
 
 
Három napos esemény-sorozattal ünnepeltek Temesváron
 
 

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO