HU EN

Üzbég-magyar innovációs és gazdasági együttműködés az Archenerg Klaszter részvételével

Üzbég-magyar innovációs és gazdasági együttműködés az Archenerg Klaszter részvételével
Magyar – Üzbég Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság hatodik ülésének keretein belül Azimek Nazarov, az Üzbég Köztársaság innovatív fejlesztési miniszterhelyettese találkozott az ArchEnerg nemzetközi klaszter képviselőivel. A tárgyalások során a felek megvitatták a megújuló és alternatív energiaforrások, az infrastrukturális projektek, a tudomány és az ipar területén folytatott együttműködés kérdéseit, mely végén együttműködési megállapodás született a felek között, melyet az Archenerg Klaszterrészéről a klaszter elnöke, Bulkai Dénes írt alá.

Üzbég-magyar innovációs és gazdasági együttműködés 

 

Az Üzbég Köztársaság kormánydelegációjának magyarországi tartózkodásának részeként Azimek Nazarov, az Üzbég Köztársaság innovatív fejlesztési miniszterhelyettese találkozott az ArchEnerg nemzetközi klaszter elnökével, Bulkai Dénessel.

A tárgyalások során a felek megvitatták a megújuló és alternatív energiaforrások, az infrastrukturális projektek, a tudomány és az ipar területén folytatott együttműködés kérdéseit. A felek megjegyezték, hogy rövid és középtávú tanulmányutak és szakmai programok fiatal tudósok és kutatók számára, valamint az üzbég szakértők számára szervezett webes szemináriumok szervezése az együttműködés egyik hatékony lépése lesz. 

Az ArchEnerg nemzetközi klasztert 2007-ben hozták létre a megújuló energiaforrások felhasználásának hatékonyságán alapuló gazdasági és társadalmi modell létrehozására, majd 2009-ben akkreditált innovációs klaszterként tanúsították.

 

 

Az Üzbég Köztársaság és Magyarország közötti gazdasági együttműködés kormányközi bizottságának VI. ülésén megvitatták az együttműködés kérdéseit az oktatás, a tudomány és az innováció, a közlekedés, a kultúra és az idegenforgalom területén. Így a találkozó keretében egyetértési megállapodás került aláírásra az Üzbég Köztársaság Innovatív Fejlesztési Minisztérium és az ArchEnerg nemzetközi klaszter között.

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO