Az esemény megnyitójaként Anthony Kez, az ArchEnerg Klaszter Kanadai Kapcsolatokért Felelős Alelnöke bemutatta a klasztert, majd a SMARTENERGY projekt célját és résztvevőit ismertette.


Az első előadó Anthony Kez volt, aki az ArchEnerg Klasztert-t képviselte. Részletesen bemutatta az európai klaszterhálózatok előnyeit például ezek a vállalkozások készek az iparosodásra, és készek a piacra lépésre. Ezért fontos a klaszterek szerepe, ugyanis szerepük révén fokozzák az energiaszektor és a digitális energiaszektor közötti lehetséges integrációt.


A klasztertagok számára lehetőség van ClusterXChange programon keresztül megbeszélések és konzutációk lebonyolítására. 



A következő előadó, Székely Zoltán a Székely Family & Co. Kft. képviseletében több témát is érintett. Elsőként a funkcionális ellenállóképességi mutatók és az éghajlatváltozás kapcsolatát mutatta be. Később egy modern baby monitor használatát szemléltette. Végezetül pedig egy olyan vállalkozást mutatott be, akik a világ legkisebb elektromos dozimeter chipjeit fogják kifejleszteni.


A kedves érdeklődőket sok szeretettel várjuk az utolsó webináriumra, amely augusztus 18 (szerdán) kerül megrendezésre.


A projekthez csatlakozni kívánókat is szeretettel fogadjuk. Lehetőség van francia, belga és olasz partnerekkel megismerkedni a projekt során, és általuk eljutni a belgiumi konferenciára, valamint a milánói Enlit rendezvényre. Kérdés esetén keressenek bizalommal!