HU EN

A Smartenergy konferencia 2. napja

A  Smartenergy konferencia 2. napja
2022.10.06 Látogatás a külföldi látogatókkal és magyar résztvevőkkel az EMI Technológiai és Innovációs Központba, valamint a magyarországi energetikai és építőipari klaszter tagvállalataihoz, az Energostest Kft. és a Horizont Global Kft-hez.

ÉMI tudásközpont megtekintése

A rendezvény megnyitóján Balicza Máté köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Terjék Anita bemutatta az Emit és innovatív szolgáltatásait.

Az ÉMI a közel 60 éves múltra visszatekintő hazai építőipar meghatározó szereplője. Jelenleg Magyarország legnagyobb építőipari és építőanyag-ipari komplex intézete több mint 300 fővel. Működésük az ország egész területére kiterjed, és számos nemzetközi piacot is magában foglal.

Magas színvonalú szakmai munkájukat segíti a Szentendrei Központi Laboratórium 2 regionális laboratóriummal, amelyek a Nemzeti Akkreditációs Hatóság által akkreditált építőanyag-vizsgálatokat és tűzterjedési vizsgálatokat végeznek.
Tevékenységük többek között műszaki értékelés, tesztelés, ellenőrzés, laboratóriumi tapasztalatok kiadása, kutatás-fejlesztés, tanúsítás, tudásátadás és szakemberek képzése. Kormányzati háttérintézményként ágazati stratégiai elemzésben és tervezésben, valamint műszaki szabályozási kérdésekben is részt vesznek. Átfogó projektmenedzsmenttel, műszaki támogatással, vizsgálati és felügyeleti szolgáltatásokkal támogatjuk a nagyszabású kiemelt állami építési projekteket is.
Az intézet fő küldetése az építőipari kivitelezés és telepítés magas színvonalának biztosítása. 

A résztvevőnek lehetősége volt több információhoz jutni  a Solar Decathlon innovációs versenyről. Ezt az eseményt 2019-ben szervezték meg a világ minden tájáról érkező egyetemek számára, hogy kizárólag megújuló energiaforrásokkal működő házakat tervezzenek és építsenek. E házak építéséhez a diákoknak helyi, újrahasznosított anyagokat és integrált napkollektorokat kellett használniuk. Az épületek nyári túlmelegedését bioklimatikus megoldásokkal kellett megoldani, mely verseny során épített pilot projekteket mi is megtekinthettünk.

Az Energotest Kft. meglátogatása

A tudásközpont után a résztvevők Dunaharasztiba utaztak, hogy meglátogassák az Energotest Kft.-t.

 Kezdetben Zentai Tamás, a cég tulajdonosa fogadta a látogatókat, majd Kovács János mutatta be az Energotest Kft.-t és hőszivattyús rendszereit.

Az Energotest Kft. 1990 óta működik a garázsipar területén fejlesztő, gyártó és forgalmazó cégként. Az Energotest elkötelezett a környezetvédelem iránt. Zöld gondolkodással és innovatív fejlesztésekkel próbálja ezt a gondolkodásmódot elterjeszteni minden partnere és munkatársa körében. A jövőben egyre nagyobb jelentőséget kell tulajdonítani az energiatakarékos megoldásoknak, fejlesztéseknek. Az Energotest termékei a fűtőközpontok, hőszivattyús rendszerek, felületfűtés/hűtés és termoaktivált födémfűtési modulok, parkoló megoldás napelemekkel és töltőkkel E-autókhoz, energiakosár hőszivattyús rendszerekhez, energiarendszer automatizálása 3 szinten, gyártás vezérlőpultok, energiafigyelő rendszer és adatkezelés, mérési megoldások energetikai rendszerekben, hőkamerás fotók elemzése.

 Látogatás a Horizont Global Kft.-nél.

A Horizont Global Kft.-ben a tulajdonosok, Diensmann Tamás és fia, Diensmann Olivér fogadta a látogatókat.

 A Horizont Global Ltd. a HORIZONT™ Energiahatékony Épületek Technológiájának tulajdonosa, valamint az acélváz profilok és szerkezetek gyártója. Teljes körű szolgáltatást nyújtanak tervezésben, kivitelezésben és kulcsrakész kivitelezésben. A HORIZONT ™ acélvázas építési technológiája falakból, mennyezetekből, gerendákból és tetőszerkezetekből épül fel lakó-, köz-, ipari és kereskedelmi létesítmények építésére. A cég acél könnyűszerkezetes épületeket bármilyen méretben, saját igény szerint tud gyártani.

A látogatás során először bemutatták a cég működését. Munkatársaikkal együtt bemutatták az acélprofilozás folyamatát és a szerkezet összeszerelését.

 

 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO