Az ICBUILD „Boosting the Internationalization for Circuality in the Building Environment” projektünkben nyújtott szolgáltatásainkkal támogatni kívánjuk  az építőipari körkörös gazdasági megoldásokat. Az ICBUILD konzorcium célja, hogy a lengyel, magyar, olasz, szerb és szlovén klasztereket magába tömörítő partnerség tagjainak integrálódását elősegítse harmadik országbeli (kanadai, indiai, mexikói, egyesült arab emírségi és brazíliai) piacokra.


Big5 Fair kiállítás 2022. December 5-8. között került megrendezésre Dubaiban. Magyarországról az ArchEnerg Klaszterrel 4 kkv is érkezett az eseményre: az Energotest, a Hunify, az MG Epitesz és az SR Concept építőipari cégek képviselői. A kkv-k előzetesen online webinárium formájában felkészítő tréninget kaptak az üzleti lehetőségekről, magatartási kódexről és elvárásokról.


A Big 5 a legnagyobb és legbefolyásosabb építőipari kiállítás a Közel-Keleten, Afrikában és Dél-Ázsiában. A kiállításon lehetőség volt találkozni a régió legfőbb vásárlóival és legjobb forgalmazóival.


A tapasztalatok szerint a okos építési filozófiának (az intelligens épületekkel ellentétben) nagy piaca van Ázsiában. A visszajelzések alapján a Big5 kiállításon való részvétel motivációt adott a közel-keleti piac megismerésére, annak specialitásaira és üzleti lehetőségeire, amelyeket kihasználhatunk a közelgő európai recesszió időszakában. Ázsiában az energia nem jelent akkora problémát, mint jelenleg Európában, és bár szándékukban áll zöldülni, az elméjük egészen más. Ott az okos megoldások leginkább napelemeket, és többfunkciós okoseszközöket, robotokat jelentik.