HU EN

Magyarországi cégek érdeklődnek a hidrogén iránt

Magyarországi cégek érdeklődnek a hidrogén iránt
Az SMARTENERGY európai projektnek köszönhetően egy háromnapos Torinói konferencián vehettek részt az érdekeltek, klaszter partnerei. A Júliusban megszervezett Smartenergy találkozó központi témája a hidrogén energia volt, melyen az Archenergy Klaszter partnervállalatai közül 3 cég - a Toyota Sakura, a Tiszta-Kert Kft. és a Technorendszer Kft. - utazott ki, hogy jobban megismerkedjen a hydrogén technológiával és a kutatásokkal.

A Hydrogén az egyik legdinamikusabban fejlődő terület az energetikában mely sok lehetőséget rejt az energia átmenetben,  a fosszilis energiahordozóktól való függetlenedés, és megoldást jelent a nagy kihívást jelentő energia tárolásban.

Az Olaszországi döntéshozók már 2003 óta figyelnek a hidrogén energiában rejlő lehetőségek kiaknázására, melynek köszönhetően számos start-up és innovatív vállalkozás jött létre és fejlődött.

2022. Június 29. és Július 1. között, a Clever Cluster által szervezett mission-on magyar, francia, belga szereplőknek, cégeknek lehetőségük volt meglátogatni és megismerni a hydrogén ipar területén dolgozó cégeket, mint a Hysytech   (Torino), Tecnodelta   (Chivasso), ACEA Pinerolese Industriale   (Pinerolo) és innovaív business hubokat, mint a Politecnico di Torino, Istituto Italiano di Tecnologia, Environment Park.

A mission résztvevőinek lehetőségük volt üzleti lehetőség kialakítására az alábbi olasz cégekkel, szervezetekkel:

ACEA Pinerolese IndustrialeAMETBaglioniBlue EngineeringCriotecCVAEGEAEngieEnvironment ParkHysytechIRENIIT – Istituto Italiano di TecnologiaMCD – Micro, Channel DevicesPolitecnico di TorinoPUNCH HydrocellsRAICAM IndustrieRAMS&ETecnodeltaUniversità degli Studi di Torino

A Turini üzleti látogatás teljes programja ITT érhető el

A Smartenergy projektben résztvevő klaszter partnerek:

A Smartenergy projekt Franciaországban megtartott konferencia beszámolója ITT érhető el.

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO