HU EN

Nemzetközi Tudományos Konferencia az új megoldásokról és a heliotechnológáról Üzbegisztánban

Nemzetközi Tudományos Konferencia az új megoldásokról és a heliotechnológáról Üzbegisztánban

A kétnapos rendezvény május 15-16-án zajlott le a 30. évfordulóját ünneplő Üzbég Tudományos Akadémia Anyagtudományi Intézetnek és az Üzbegisztáni Torinói Műszaki Egyetem rendezésével.

Az ArchEnerg mellett a világ számos országából több tucat kutató, mérnök, hallgató és a területen dolgozó vezető és elismert szakember került meghívásra. A tudományos konferencia részvevői megvitatták a napenergia hatékony felhasználásával és a szén-dioxid kibocsátású technológiákkal kapcsolatos problémákat, bemutatták saját megoldásaikat és tapasztalataikat a hidrogénenergiát szolgáló technológiák fejlesztésével és gyártásával kapcsolatban. Különböző értekezések kerültek ismertetésre az egyre fontosabbá váló heliotechnológia (a napenergia hatékony átalakítása más energiaformává) területén. Továbbá ajánlásokat fogalmaztak meg ezen technológia fejlesztésével és felhasználásával kapcsolatban.

Klaszterünk bemutatta a folyamatban lévő helyi, innovatív projektjeit, amelyeket többek között az Üzbég Tudományos Akadémiával karöltve kíván megvalósítani az ország tudományos képességeinek fejlesztése érdekében a megújuló energiára tekintettel.

Előadásában Dr. Lakatosné Nemes Sarolta elnökasszony beszélt a zöld jövőt jelentő természetes anyagok felhasználásáról az építőiparban, az egyre terjedő gyakorlatról, a különböző kendertermékek mint például a kenderbeton és a kendertégla előnyeiről. Az ArchEnerg képviselői ismertették a kender termesztésének zöld és energiahatékony lehetőségeit és egyéb olyan területeit, ahol természetes és megfelelőbb alternatívaként hasznosítható. 

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO