Vissza nem térítendő, 100%-os támogatottsági mértékű lakossági pályázat került kiírásra. A jelentkezés 2021.november 15-től adható be. 


A családi házak, sorházak és az alacsony lakásszámú lakóházak többségére elavult fűtési rendszer jellemző, ami többlet energiafelhasználással jár, ami magas fogyasztást és a szükségesnél nagyobb széndioxid kibocsátást okoz. "Jelen pályázati felhívás lehetőséget nyújt az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára, hogy vissza nem térítendő támogatással lakóépületeiket megújuló energiaforrással lássák el, illetve energiahatékonysági korszerűsítést hajtsanak végre." 


A beruházás által csökkenthető az épület energiaigénye. A támogatás a rezsicsökkentés újabb eleme, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogását is segíti, a környezeti örökségünk megóvásának érdekében. Eredményeként korszerűbb és kényelmesebb otthonokban lakhatnak a magyar emberek.


Az alábbi két műszaki tartalom közül egyikra adható be a pályázat:


(1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítése; 


(2) Napelemes rendszer telepítése, nyílászárók cseréje, tárolókapacitás létesítése és fűtési, valamint használati melegvíz előállító rendszerek elektrifikálása.


A támogatással minimum 500.000 Ft nyerhető el, maximum az (1) műszaki tartalom esetén: 2.896.108 Ft, a (2) műszaki tartalom esetén: 11.559.214 Ft


További részletek ITT találhatóak.