A projekt 6 ország, 10 közép-európai pertnerszervezet, 7 régió közös kezdeményezése és az EU Interreg Central Europe Program támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.


PROSPECT 2030 projektben partnerként klaszterünk is részt vesz.


A projekt célja, hogy a magas szén-dioxid kibocsátás okozta kihívások kezelésére regionális szinten keressen megoldásokat. Ennek magyarországi fókuszterülete a Dél-Alföldi régió. A PROSPECT2030 a fenntartható energiák fejlesztése érdekében kíván szakpolitikai ajánlásokat megfogalmazni, amelyek az EU tervezési és végrehajtási rendszerébe beilleszthetők. A legfőbb cél olyan fenntartható energiarégiók létrehozása, ahol a jelenleginél nagyobb a megújuló energiaforrások aránya.


PROSPECT 2030 projekt keretein belül 2021.november 17-én rendezik meg a regionális konferenciát online webinárium formájában, magyar nyelven. Az esemény célja a projekt eredményeinek bemutatása, valamint az érdekelt felek ösztönzése, hogy bekapcsolódjonak, ezáltal a 2030-as és 2050-es energiahatékonysági  célok megvalósításában közreműködhessenek. Az eseményen Fritz Péter ad elő.


Egyéb webináriumokra is sor kerül a továbbiakban, melyeken vedégelőadók az energihatékonyság témájában tartanak előadásokat.


A projektről bővebben ITT tájékozódhat.