Hírek/események
Három ország, egy cél: innováció a fenntartható jövőért!
A zöld átállás és a fenntartható fejlesztések lendülete hívta életre a román-kanadai-magyar vállalkozók konferenciáját, amely zöld megoldásokra fókuszáló szakmai találkozóként szolgál 2024. április 25-én.
Magyar-üzbég együttműködés a megújuló energia és az építőipar területén
Az ArchEnerg Klaszter és Üzbegisztán Szurhandarja régiója között együttműködési megállapodás született a kölcsönösen előnyös gazdasági, ipari, tudományos és műszaki együttműködés fejlesztése és elmélyítése céljából a megújuló energia és az építőipar területén.
Három ország, egy cél: A körforgásos építkezés jövője
Együttműködési megállapodást kötött az Archenerg Klaszter, az Ecodomus Klaszter, és a Szlovén Építőipari Klaszter, a felek az „ICBUILD - A körforgásos gazdaság nemzetközivé tételének fokozása az építési környezetben” című projekt partnerei. A felek a projektet a European Business and Technology Centre (EBTC), a The Green Business Certification Inc. (GBCI), az Indian Green Building Council (IGBC), és az Invest India a körforgásos építkezés területén végzik.
Az Archenerg Klaszter a Metabuilding része
A Metabuilding Ökoszisztéma innovációs, finanszírozási és együttműködési lehetőségeket kínál.
Az SZTE Mérnöki Kar dékánja és adjunktusa az Archenerg Klaszter új elnökségében
Kecskeméten tartották az Archenerg Klaszter 2024-es tisztújító ülését, ahol Prof. Dr. Bíró István, az SZTE Mérnöki Karának dékánja vette át a klaszter elnöki tisztségét. Az alelnöki pozíciók közül pedig egyet Dr. Nagy Gyula, az IKIKK Oktatás Modernizációs és Innovációs Klaszter Élethosszig Tartó Tanulás Fejlesztési Program vezetője és a Földrajzi és Földtudományi Intézet adjunktusa látja el.
További hírek