A COMPUTEX 2024 az eddigi legsikeresebb kiállításnak mondható, hiszen a globálisan is számba vett a mesterséges intelligenciával foglalkozó technológiai óriások magját tartogatta a több, mint 80.000 látogató számára, akik meglátogatták a kiállítást. A tíz leglátogatottabb ország Japán, az Egyesült Államok, Dél-Korea, Kína, Thaiföld, Hongkong, Vietnam, India, a Fülöp-szigetek és Indonézia volt. A jeles látogatók és a magas szám mellett az Archenerg Klaszter partnere az Introweb Kft is képviseltette magát a rendezvényen, ahol a kiállítók a legmodernebb technológiai innovációkat mutatták be.


 


– A TAITRA szervezésében a Tajvani Computex 2024 kiállításon vehettem részt Tajpejben, ahol az Introweb Kft-t képviseltem a világ legnagyobb IT technológiai kiállításán. Itt az összes releváns technológiai piaci szereplő megjelent, akik bemutatták a jelenlegi, és a fejlesztés alatt álló eszközeiket, szolgáltatásaikat- kezdte élménybeszámolóját Márkus Lőrinc.


Többek között a mesterséges intelligencia, az adatfeldolgozás, a számítási kapacitás, IoT eszközök voltak a fő fókuszban. Emellett a nagyobb cégek vezetői tartottak előadásokat a jövendőbeli fejlesztéseikről, a technológia jövőjéről.


A kiutazásom első napján a tajpeji nevezetességeket, látványosságokat tudtam megtekinteni, többek között a helyi piacokat, az ottani vallási helyeket, és egy teaültetvényt is meg tudtam nézni.


Június 5-én a TAITRA szervezésében részt vehettem a Sourcing Taiwan 2024 nevű személyes meeting sorozaton, ahol B2B meetingekre került sor szervezett keretek között.


Itt 7-8 helyi tajvani cég képviselőivel tudtam találkozni, mindegyik cégre 20-25 perc jutott. Itt személyesen ismertetni tudták a termékeiket, szolgáltatásaikat, és én is be tudtam mutatni az általam képviselt céget. Ezekkel a cégekkel egyeztettünk jövőbeli együttműködési lehetőségekről, üzleti partnerségről.


A legtöbb cég, akivel megbeszélésem volt, a megfigyelés (survaillance) és az adatfeldolgozás (AI, ML, képfeldolgozás) területét képviselték. Büszkén elmondható, hogy ezek a tajvani cégek a technológiában élen járnak, és nagyon nyitottak a nemzetközi együttműködések kialakítására.


Számomra hatalmas élmény volt mind a Computex kiállításon, mind a Sourcing Taiwan megbeszéléseken való részvétel. Nagyon sok új technológiát tudtam megismerni, amelyeket előbb-útóbb Magyarországon is meg fognak jelenni – zárta élménybeszámolóját Márkus Lőrinc.


A hivatalos záróklip itt érhető el.