Immár 5. alkalommal rendezik meg GreenTech Zalaegerszeg zöld energia és fenntarthatóság szakkiállítás és konferenciát május 23-24-én. A konferencia olyan kérdéseket feszeget, mint hogy létezik fenntartható fejlődés? Mit jelent a zöld átállás, vagy hogyan befolyásolja életünket a mesterséges intelligencia?


 


Az első GreenTech-et a Covid-járvány alatt, 2020-ban szervezték, és a résztvevők, támogatók magas száma már akkor egyértelművé tette, hogy a rendezvény hiánypótló, és szükség van hasonló eseményekre, mert olyan témákat érint, amelyekkel most kell foglalkoznunk. A konferencia témái iránt az ArchEnerg Klaszter már a kezdetek óta elkötelezett, kifejezetten az ICBUILD projekt - A körforgásos gazdaság nemzetközivé tételének fokozása az építési környezetbe helyezés fontossága kapcsán. Ezzel kapcsolatban korábban itt írtunk.


A program kiírása szerint a városvezetők mellett Lantos Csaba energiaügyi miniszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, valamint Lepsényi István, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke köszönti a résztvevőket.


A konferencia számos érdekes témát tartogat az érdeklődők számára, ilyenek a zöld energia, a körforgásos gazdaság, a fenntarthatóság, az elektromobilitás vagy a hulladékgazdálkodás. Ezekkel az égető kérdésekkel foglalkoznunk kell és az ArchEnerg Klaszter meggyőződése, hogy az ehhez hasonló rendezvények segíthetnek az intézmények közötti együttműködések elősegítésében, ami elengedhetetlen a jelenlegi helyzetben, amikor közös gondolkodásra van szükség.


A konferencia első napján arra keressük a választ, van-e fenntartható fejlődés, és milyen jövő vár ránk. A nap hátralévő részében pedig a zöld energia előállításáról és tárolásáról hallhatnak az érdeklődők. A zöld konferencia másnapján a szakemberek a mesterséges intelligencia életünkre gyakorolt hatásait vizsgálják, majd a körforgásos gazdaság témájában a másodlagos nyersanyagokról és hulladékgazdálkodásról lesz szó.


Az előadások és kerekasztal-beszélgetések később visszanézhetők a GreenTech honlapján.


 


Az V. Green Tech Zalaegerszeg részletes programja ide kattintva elérhető.