A Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete (V3ME) 14. alkalommal szervezte meg az Express 2024 elnevezésű nemzetközi tudományos értekezletet Szabadkán, kiemelt figyelmet fordítva a megújuló energiaforrásokra. Az eseményen Fritz Péter, épületgépész mérnök, az ArchEnerg Klaszter alelnöke tartott előadást "Az Építész, mint energetikus" címmel.


 


Fritz Péter, épületgépész mérnök, az ArchEnerg Klaszter alelnökének előadása itt tekinthető meg. (1:32:36 - 1:46:14)


  


 


A V3ME nonprofit szervezetként működik, mégis havonta összejövetelt tartanak, ahol változatos témákat dolgoznak fel. Tevékenységei főként Szabadkáról és környékéről vonzzák a résztvevőket, de más városokból is érkeznek emberek. Az évenként megrendezendő nemzetközi tudományos tanácskozás iránt pedig Szerbián kívül leginkább Magyarországról érdeklődnek, de Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából és Szlovákiából is jelen vannak a szakemberek.


 


A V3ME célja, hogy elősegítse a vajdasági magyar mérnökök és műszakiak szakmai fejlődését, valamint a magyar műszaki nyelvű tudományos és szakmai információk terjesztését. Az egyesület nyitott minden olyan személy számára, aki érdeklődik a mérnöki tudományok és a technika iránt.