A „Go Green: The Mantra for Sustainable Living” című jelentés szerint India a második helyen áll az Egyesült Államok után a zöld technológiai projektek számát és a beépített területet tekintve. Az országban az épületek mintegy négy százaléka ma „zöld”. India jelenlegi célkitűzése, hogy a következő években 10 milliárd négyzetlábnyi zöldépületi lábnyom legyen. A Nagy Indiai Zöld Építési Mozgalom ma 4000 projekttel áll a magasban. Az indiai szabályozás már előírja, hogy a lakásokban napelemek, szennyvíztisztító telep és szigetelés legyen. A fő igény az, hogy a zöld épületek mozgalma részeként csökkentsük az épületek általános fogyasztását. Mivel azonban India népessége folyamatosan nőtt, és a vidéki régiókból a városokba vándorlás folyamatosan nőtt, a várostervezésnek illeszkednie kell a növekvő számú emberhez, és helyet kell biztosítania a munkának és az otthonnak. Azok, amelyek nem a fenntartható elvek szerint építenek, óriási stresszt fektetnek az energiára, a vízre és a hulladékra. Számos üzleti lehetőség kínálkozik az európai vállalkozások számára a zöld és fenntartható építés terén.


Az indiai workshophoz a ZOOM online meeting platformon lehet csatlakozni, a részvételhez ITT szükséges regisztrálni. Időpont: 2023.02.14. 9:00


Kanada után Brazília a második olyan ország a világon, amely új, nettó nulla épülettanúsítási eljárást vezet be. Brazília várhatóan folyamatos növekedést fog tapasztalni a zöld épületekkel a következő néhány évben. Ez az előrejelzés a zöld tanúsítványok gyors térnyerésén alapul, ami egy meglehetősen kiforrott piacot eredményezett, valamint a nemzetközi és helyi tanúsítási rendszerek bevezetésén, amelyek ki tudják szolgálni a piac különböző igényeit. Az irodák és a kiskereskedelem – amelyek a jelenlegi tanúsítványok piacán vezető szerepet töltenek be – továbbra is vezető szerepet töltenek be a zöldterületek terén a zöldterületek gyors növekedésével 2025-ig, elérve a 20%-os vagy magasabb penetrációt. A kifejezetten a lakossági szektorra vonatkozó tanúsítási rendszerek miatt a kereskedelmi szektort gyorsan követi a lakossági piac. Összességében az IFC előrejelzése szerint a zöld penetráció eléri a 20%-ot vagy még ennél is magasabbat. Számos üzleti lehetőség kínálkozik az európai vállalkozások számára a zöld és fenntartható építés terén.


A brazil workshophoz a ZOOM online meeting platformon lehet csatlakozni, a részvételhez ITT szükséges regisztrálni. Időpont: 2023.02.14. 14:00


Az eseményt KKV-k, klasztertagok és más érdekelt felek számára ajánljuk, akik érdeklődnek a fenntartható építés nemzetközivé tételében, a körkörös építkezésben az indiai, valamint a brazil piacra.