Dominic Fritz Románia harmadik legnagyobb városának, Temesvárnak a polgármestere a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy a magyaroknak elsősorban azért érdemes Temesvárra menni, mert egyszerre érezhetik otthon magukat a magyar örökségnek köszönhetően, ugyanakkor új dolgokkal, valami egész mással is szembesülhetnek ebben a városban. A polgármester kissé érdekes módon került ebbe a pozíciójába, hiszen a 2020-as helyhatósági választásokon úgy nyert, hogy nem is rendelkezett román állampolgársággal.


Elmesélése alapján pozitív kampányt folytattak, hiszen ez a forma is hatékony tud lenni, abban az esetben, ha hat az emberek érzelmeire. 


Fritz először 2003-ban járt Temesváron, hogy önkéntesként dolgozzon egy Berno Rupp atya által vezetett helyi árvaházban.  Munkájával a következő években is Temesvárhoz kötődtött, hiszen évente többször is visszatért különböző szociális és kulturális tervek megvalósítására, majd lakást is vásárolt Temesvár városában. 


A 2020-as romániai helyhatósági választásokon Temesvár polgármester-jelöltje lett. Fritz annak köszönhetően tudott elindulni a polgármesterségért, hogy egy jogszabály lehetővé tette, hogy 2015 után bármely EU-s állampolgár indulhasson polgármesteri pozícióért Romániában, amennyiben lakosa annak a településnek. 


A 2020. szeptember 27-i választásokon Dominic Fritz a szavazatok 54,88%-át kapta meg, így ő lett Temesvár polgármestere.


Temesvár 2023 februárjában hivatalosan is Európa kulturális fővárosává vált, és bizakodva tekint a következő egy év kínálatára, amely több mint ezer rendezvényt foglal magában, és több mint egymillió látogatóra számítanak. A Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 nyitó hétvégéjén több mint 130 rendezvényt tartottak a bánsági nagyvárosban. Ezek szervezésében és lebonyolításában több mint 800 személy vett részt, közülük 500-an hazai, szerbiai és japán önkéntesek.