Az Archenerg Klaszter célja, hogy az építészek, várostervezők, erdőgazdálkodások számára népszerűsítse a drónos felméréseket. Az innovatív felmérések kiválóan szolgálják az építészeti tervezést és városfejlesztést is. A hőkamerás drónos felmérések segítségével pontosan azonosíthatóak a hőszigetelési hiányosságok és az egyes területek hőmérsékleti eltérései.


A konferencia résztvevőit Prof. Dr. Bíró István az SZTE Mérnöki Kar dékánja köszönti.


A köszöntő után Márkus Lőrinc, az Ambisza Kft képviselője ad elő, aki tapasztalatait többek között speciális drónos felmérések kapcsán osztja meg. Előadásában egy komplex hőkamerás felmérést mutat be Budapest VI. és VII. kerületéről. A felmérésének célja, a különböző felületek (aszfalt, zöldfelület, park stb.) hőkibocsátásának vizsgálata. A készített hőképekről le lehet mérni (tized pontossággal) az adott mérési pont hőmérsékletét, így alkalmas különböző összehasonlítások, mérések elvégzésére és következtetéskere. 


Márkus Lőrinc előadását követően Szügyi György, villamos mérnök, közgazdász az IKOSZ – Innovatív Klaszterek Országos Szövetségének képviseletében ad elő, aki a regionális energiahatékonyságról a térség energetika EU-s elvárásaitól a műszaki, üzleti, gazdasági és humán megoldásokig hoz példákat a program során.


A program keretében térinformatikával foglalkozó leendő hallgatók jelentkezését várják a szervezők, de a program értékes információkat nyújt az épületek energiahatékonyságának javításához és a környezetbarát tervezés iránt is elhívatott szakemberek számára egyaránt. 


A rendezvény 2024. február 6., kedd, 14:00-kor kezdődik az SZTE-Mérnöki Kar, Moszkvai körút 9. épületében. 


A rendezvényen a részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött, melyet a következő űrlapon keresztül tehet meg: https://forms.gle/1pW2gZa83PXBWyqp7 


A rendezvényt 14:00-tól az Archenerg Klaszter saját facebook oldalán élőben is közvetíti. 


Az eseményről további információ itt érhető el.