Az esemény megnyitójaként Anthony Kez, az ArchEnerg Klaszter Kanadai Kapcsolatokért Felelős Alelnöke bemutatta a klasztert, majd a SMARTENERGY projekt célját és résztvevőit ismertette.


A hőszivattyús rendszerek témájában az első előadó Szügyi György volt, aki a Energotest Kft-t képviselte. Részletesen bemutatta, hogy hogyan működnek az általuk alkalmazott hőszivattyúk, és ennek milyen előnyei vannak.


A következő előadást Thomas Dory tartotta a Bert-Power Kft. képviseletében. Előadása a biogáz felhasználásáról és annak előnyeiről szólt. Ismertette, hogy Németországban több mint 9500 biogázüzem található, amelyek 9.5 millió háztartást látnak el.


Végezetül a sorozatot Ivona Povrzan előadása zárta a  Harmonija Optimalne Technologije Kft.-től. Előadását a hőszivattyús szárítókról tartotta, bemutatta a szárítás hatékonyságának egyik alapvető mutatóját az úgynevezett SMER mutatót, ami a szárítás során elpárologtatott vízmennyiség és az alatt elfogyasztott energia arányát mutatja. Illetve szemléltette különböző szárítórendszerek hatékonyságát is.


A kedves érdeklődőket sok szeretettel várjuk a soron következő 2 webináriumra, melyek augusztus 13-án (pénteken) és augusztus 18-án (szerdán) kerülnek megrendezésre.


A projekthez csatlakozni kívánókat is szeretettel fogadjuk. Lehetőség van francia, belga és olasz partnerekkel megismerkedni a projekt során, és általuk eljutni a belgiumi konferenciára, valamint a milánói Enlit rendezvényre. Kérdés esetén keressenek bizalommal!