2023. 04. 28-án 15. alkalommal került megrendezésre Magyarország meghatározó, integrált energetikai fóruma az ENERGOEXPO, amely sikeres kiállításból és szakmai konferenciákból állt. Az idei év kulcsfontosságú a hazai energiaszektorban. A rendezvényen a legfontosabb kérdésekre kereste a válaszokat az egyes témák legfelkészültebb előadóival és gyakorlati példákkal.


A Konferenciára az energetikai szakembereket, tanácsadókat, a tudományos- és az üzleti világ szereplőit, regionális vállalatok képviselőit, döntéshozóit; önkormányzatokat és a banki szektort invitálták. 


A rendezvény helyszínét a Debreceni Kölcsey Központ biztosította.


A Plenáris ülésből és öt szekcióból álló kétnapos rendezvényen az energetikai válsággal kapcsolatosan felmerülő problémákkal és lehetséges megoldásokkal találkozhattak.


 


Az esemény során a következő témákat érintették:
  • energiahatékonysági feladatkörök; átalakuló energiakereskedelem, trendek, árak;
  • épületenergetika; dekarbonizálás az épületenergetikában; LoRa kommunikáció; hőakkumulátorban rejlő lehetőségek; napelemes termelés; villamosenergia felhasználás;
  • hatékony energiamodellek; ESG jelentősége; EKR; energetikai auditok; szabványosítás;
  • megújuló energiaforrások: nap-és szélerőművek az erőműrendszerben; modulárisan méretezhető energiatároló rendszerek; geotermikus energia; háztartási méretű kiserőművek szerepe; SDG irányelve; nagyfogyasztók energiapiaca;
  • elektromobilitás; hidrogén meghajtású járművek; energiahatékonysági programok; magyar lízingpiac; környezetbarát közösségi közlekedés.